Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus

Üldinfo:
Kokkuvõttev lühikirjeldus Pagar-kondiitri koolituse eesmärk on võimaldada õppijal omandada teadmised, vilumused, oskused ja hoiakud, et valmistada kvaliteetseid pagar- kondiitritooteid lähtudes toidu, hügieeni ja tööohutuse nõuetest.
Toimumise aeg: 07.06.2021 - 18.10.2021
Registreerimine avatud 02.02.2021
Läbiviimise keel eesti keel
Maht: 120 akad. tundi
  • Auditoorne: 30 akad. tundi
  • Praktiline: 90 akad. tundi
Osalejate arv: 8 kuni 10 osalejat Grupp on täis
Hind osalejale: 980 €
Osalemise tingimused ja hinnainfo:

Hind 980€. Maksmine toimub arve alusel, mis saadetakse e- mailile. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalus on tasuda ka kolmes osas.

Eraisik võib maksustatavast tulust maha arvata tema poolt kalendriaasta jooksul tasutud enda ja alla 26 aasta vanuse lapse, lapselapse, venna ja õe koolituskulud või nende koolituskulude puudumisel ühe alla 26 aasta vanuse Eesti alalise elaniku koolituskulud.

Tallinna Teeninduskool on Eesti Töötukassa koostööpartner.

Koolitajad:
  • Pille Pajula (Tallinna Teeninduskool)
  • Kaspar Kütt (Tallinna Teeninduskool)
  • Heikki Eskusson (Tallinna Teeninduskool)
  • Marika Sinkkonen (Tallinna Teeninduskool)
  • Õnne Tikerpalu (Tallinna Teeninduskool)
Korraldav asutus: Tallinna Teeninduskool
Projektijuht: Moonika Aedmaa, Moonika.Aedmaa@teeninduskool.ee
Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus
Toimumise koht
Toimumise koht: Tallinna Teeninduskool
Aadress: Majaka tn 2 , Lasnamäe linnaosa, 11412 , Harju maakond , Eesti
Lisainfo: Koolitus toimub perioodil 5. mai - 15.09. Tallinna Teeninduskoolis, aadressil Majaka 2, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 16.30- 19.30 või 21.00 olenevalt sellest, kas tegemist on praktilise või teoreetilise õppepäevaga.
Kirjeldus
Õpiväljundid:

Kursuse läbinu:

• valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest

• korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast

• analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes

• väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust.


Sihtgrupid: Kursus on mõeldud neile, kes soovivad omandada pagar-kondiitri eriala algteadmisi või täiendada olemasolevaid teadmisi pagar-kondiitri valdkonnas.
Sisukirjeldus:

Õppe sisu:

Auditoorne töö (30 tundi):

  • toiduhügieen, tööohutus ning pagar-kondiitri töös kasutatavad seadmed
  • tooraineõpetus
  • kalkulatsioon
  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Praktiline töö (90 tundi)

  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Tasumine toimub arve alusel. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalik on tasuda ka kolmes osas.


Õppevorm: auditoorne
Õppekeskkonna kirjeldus: Õppetöö toimub kaasaegses renoveeritud Majaka 2 asuvas Tallinna Teeninduskooli õppehoones. Teooriatunnid toimuvad moodsa tehnikaga (projektor, videoaparatuur) varustatud õppeklassides. Praktilised tunnid toimuvad pagar- kondiitri õppeköökides ning degusteerimisklassis.
Hindamisviisid: Hindamismeetod: mitteeristavalt hinnatav (arvestatud/ mittearvustatud) praktiline eksam. Hinnatakse 10 palli süsteemis ning eksam on sooritatud positiivselt, kui õppija saab eksamil vähemalt 6 punkti.

Hindamiskriteeriumid: õppija valmistab pagar- kondiitri toote vastavalt tehnoloogilisele kaardile, arvestades hügieeni ja tööohutuse nõudeid.
Osalemise eeldus: Eesti keele oskus B1 tasemel.
Lõpetamise tingimused:

Õpingute lõpetamise eeldus on kontakttundides osalemine vähemalt 70% ulatuses ja praktilise eksami sooritamine. Kursuse lõpetanule väljastatakse tunnistus.

Dokumendi tüüp: Tunnistus
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus koolitajal: Kaspar Kütt - õppinud pagaritööd Saksamaal Adolph- Kolping Berufskolleg’is, töötanud pagarina 26 aastat;
Heikki Eskusson - Tallinna Teeninduskooli hügieeniõpetaja; lõpeatnud Tallinna ülikooli tehnikaõpetaja magistrantuuri;
Marika Sinkkonen- Tordikooli asutaja ja koolitaja, tulihingeline tordimeister ja kondiiter. Raamatu "Torditeadus" ja makrooni- ja ekleeriraamatu "Minu prantsuse kullakesed" autor. Täiendanud end kondiitrialastel koolitustel nii Eestis, kui ka Inglismaal, Poolas ja Venemaal.

Registreeri ootenimekirja

Tagasi kalendrisse