Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus

General information:
Short description Pagar-kondiitri koolituse eesmärk on võimaldada õppijal omandada teadmised, vilumused, oskused ja hoiakud, et valmistada kvaliteetseid pagar- kondiitritooteid lähtudes toidu, hügieeni ja tööohutuse nõuetest.
Study event time: 07.06.2021 - 18.10.2021
Registration opened 02.02.2021
Language of instruction Estonian
Workload: 120 acad/h
  • Classroom: 30 acad/h
  • Practical: 90 acad/h
Number of participants: 8 To 10 participants Group full
Price: 980 €
Terms and conditions of participation and price information:

Hind 980€. Maksmine toimub arve alusel, mis saadetakse e- mailile. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalus on tasuda ka kolmes osas.

Eraisik võib maksustatavast tulust maha arvata tema poolt kalendriaasta jooksul tasutud enda ja alla 26 aasta vanuse lapse, lapselapse, venna ja õe koolituskulud või nende koolituskulude puudumisel ühe alla 26 aasta vanuse Eesti alalise elaniku koolituskulud.

Tallinna Teeninduskool on Eesti Töötukassa koostööpartner.

Trainers:
  • Pille Pajula (Tallinna Teeninduskool)
  • Kaspar Kütt (Tallinna Teeninduskool)
  • Heikki Eskusson (Tallinna Teeninduskool)
  • Marika Sinkkonen (Tallinna Teeninduskool)
  • Õnne Tikerpalu (Tallinna Teeninduskool)
Organizing institution: Tallinna Teeninduskool
Project manager: Moonika Aedmaa, Moonika.Aedmaa@teeninduskool.ee
Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus
Study event location
Study event location: Tallinna Teeninduskool
Address: Majaka tn 2 , Lasnamäe linnaosa, 11412 , Harju maakond , Eesti
Additional information: Koolitus toimub perioodil 5. mai - 15.09. Tallinna Teeninduskoolis, aadressil Majaka 2, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 16.30- 19.30 või 21.00 olenevalt sellest, kas tegemist on praktilise või teoreetilise õppepäevaga.
Description
Learning outcomes:

Kursuse läbinu:

• valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest

• korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast

• analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes

• väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust.


Target groups: Kursus on mõeldud neile, kes soovivad omandada pagar-kondiitri eriala algteadmisi või täiendada olemasolevaid teadmisi pagar-kondiitri valdkonnas.
Description:

Õppe sisu:

Auditoorne töö (30 tundi):

  • toiduhügieen, tööohutus ning pagar-kondiitri töös kasutatavad seadmed
  • tooraineõpetus
  • kalkulatsioon
  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Praktiline töö (90 tundi)

  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Tasumine toimub arve alusel. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalik on tasuda ka kolmes osas.


Study form: auditoorne
Learning environment: Õppetöö toimub kaasaegses renoveeritud Majaka 2 asuvas Tallinna Teeninduskooli õppehoones. Teooriatunnid toimuvad moodsa tehnikaga (projektor, videoaparatuur) varustatud õppeklassides. Praktilised tunnid toimuvad pagar- kondiitri õppeköökides ning degusteerimisklassis.
Evaluation methods: Hindamismeetod: mitteeristavalt hinnatav (arvestatud/ mittearvustatud) praktiline eksam. Hinnatakse 10 palli süsteemis ning eksam on sooritatud positiivselt, kui õppija saab eksamil vähemalt 6 punkti.

Hindamiskriteeriumid: õppija valmistab pagar- kondiitri toote vastavalt tehnoloogilisele kaardile, arvestades hügieeni ja tööohutuse nõudeid.
Pre-requisites: Eesti keele oskus B1 tasemel.
Criteria for completion:

Õpingute lõpetamise eeldus on kontakttundides osalemine vähemalt 70% ulatuses ja praktilise eksami sooritamine. Kursuse lõpetanule väljastatakse tunnistus.

Document type: Tunnistus
Qualification description: Kaspar Kütt - õppinud pagaritööd Saksamaal Adolph- Kolping Berufskolleg’is, töötanud pagarina 26 aastat;
Heikki Eskusson - Tallinna Teeninduskooli hügieeniõpetaja; lõpeatnud Tallinna ülikooli tehnikaõpetaja magistrantuuri;
Marika Sinkkonen- Tordikooli asutaja ja koolitaja, tulihingeline tordimeister ja kondiiter. Raamatu "Torditeadus" ja makrooni- ja ekleeriraamatu "Minu prantsuse kullakesed" autor. Täiendanud end kondiitrialastel koolitustel nii Eestis, kui ka Inglismaal, Poolas ja Venemaal.

Register for waiting list

Back to study calendar