Täienduskoolitus - eritoitlustus (õpiamps)
Üldinfo: | |
---|---|
Kokkuvõttev lühikirjeldus | Koolitusele ootame restoranide, kohvikute, haridusasutuste kokkasi ja toitlustajaid, kes igapäevatöös puutuvad kokku eritoitumist vajavate klientidega ning soovivad end täiendada eritoitumisega seotud teemadel ja vajavad teadmisi ja praktilisi oskusi. |
Toimumise aeg: | 01.02.2021 - 09.02.2021 |
Läbiviimise keel | eesti keel |
Maht: |
52 akad. tundi
|
Osalejate arv: | 1 kuni 5 osalejat |
Hind osalejale: | 205 € |
Osalemise tingimused ja hinnainfo: |
Enne registreerumist tutvu kindlasti konkreetse korraldaja koolitusel osalemise tingimustega.
|
Koolitajad: |
|
Korraldav asutus: | Valgamaa Kutseõppekeskus |
Projektijuht: | Kristel Unt, kristel.unt@vkok.ee |
Toimumise koht | |
---|---|
Toimumise koht: | Valgamaa Kutseõppekeskus |
Aadress: | Loode tn 3/1 , Valga linn, 68206 , Valga maakond, Eesti |
Lisainfo: | Õpiamps tähendab, et koolitus toimub koos põhiõppe õpilastega. Koolituse kuupäevad: 1-3.02.2021 kell 10.10-15.30 8.02 kell 8.30-15.30 9.02.2021 kell 8.30-15.30 |
Kirjeldus | |||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Õpiväljundid: | Koolituse lõpuks õppija:
|
||||||||||||||||||||||||||||
Sisukirjeldus: | Õppe
sisu: ERIMENÜÜ
PLANEERIMINE:
MENÜÜ KOOSTAMISE PÕHIMÕTTED toitumisvajadused, energia vajadus, toidu
toitainelise koostise ja energeetilise väärtuse arvutamine. EALISTEST ISEÄRASUSTEST TULENEVAD
TOITUMISVAJADUSED väikelapsed, lasteaialapsed, koolilapsed, noorukid,
täiskasvanud, vanurid. KEHALISE AKTIIVSUSE MÕJU TOITUMISELE
toitumine vastavalt füüsilisele koormusele, sportlaste toitumine, üle- ja
alakaal diskussioon ERIMENÜÜ
ROOGADE VALMISTAMINE:
Kolmekäigulise einekorra menüü koostamine vastavalt kliendi vajadustele ning
menüüs kirjeldatud roogade valmistamine ja serveerimine arvestades kliendi
vajadusi ja ootusi.
|
||||||||||||||||||||||||||||
Õppevorm: | kombineeritud | ||||||||||||||||||||||||||||
Õppekeskkonna kirjeldus: | Valgamaa Kutseõppekeskusese 2011.aastal valminud uues õppehoones on kaasaegsed õpitingimused. Kooli poolse praktika läbiviimise baasiks on kooli suurköök, teenindusklass ja kaks praktilist õppeklassi ning õpperestoran „Taru“, kus õppe toimub kutseõpetajate juhendamisel. Koolil on olemas kõik õppetööks vajaminevad vahendid, materjalid, kvalifitseeritud õpetajad | ||||||||||||||||||||||||||||
Hindamisviisid: | Mitteeristav | ||||||||||||||||||||||||||||
Osalemise eeldus: | Kursusele kandideerijal peab olema vähemalt põhiharidus ning eeldatavalt töötab või asub peatselt tööle toitlustusse. | ||||||||||||||||||||||||||||
Lõpetamise tingimused: |
Nõuded õppe lõpetamiseks:
Õpiväljundite saavutamine ja vähemalt 70% ulatuses kontakttundides osalemine.
Õppijale väljastatakse koolituse lõpus nõuete täitmisel tunnistus. Mitteeristav
hindamine. Väljastatav dokument: Tunnistus
Tõend (osalemis mahu kohta) |
||||||||||||||||||||||||||||
Õppematerjalide loend: | I.Kalbri. (2007). Toitumisõpetus. Tallinn: kirjastus ILO M.Vesingi. (2011). TERVISE HOIDMISE TOIDUD. DIABEETIKU KOKARAAMAT. Ajakirjade kirjastus M.Vesingi. (2013). GLUTEENIVABAD TOIDUD. TERVISE HOIDMISE TOIDUD 2. Ajakirjade kirjastus M.Vesingi. (2015). TERVISE HOIDMISE TOIDUD 3. LAKTOOSITA. KASEIINITA. GLUTEENITA. Ajakirjade kirjastus Eritoitumine, aadressil: https://eritoitumine.ee/ Kutseõpetaja koostatud kalkulatsioonid ja loengu materjalid. | ||||||||||||||||||||||||||||
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus koolitajal: | Valgamaa Kutseõppekeskuse teenindusvaldkonna kutseõpetajad, kellel on õpetajakutse või kutseõpetaja kvalifikatsioon, soovitavalt täiskasvanute koolitamise kogemus või erialase töötamise kogemus. | ||||||||||||||||||||||||||||
Õppekavarühm: | Majutamine ja toitlustamine | ||||||||||||||||||||||||||||
Õppekava kinnitamise kuupäev: | 17.07.2020 | ||||||||||||||||||||||||||||
Käskkirja number: | nr 1-1/57 | ||||||||||||||||||||||||||||
Õppekava koostamise alus: | Õppekava koostamise aluseks on kutsestandardi „Kokk“ EKR tase 4 kompetentsid B.2.2 Puhastus- ja koristustööd; B.2.3 Menüü koostamine; B.2.5 Toitude valmistamine: |