Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus

Üldinfo:
Kokkuvõttev lühikirjeldus Pagar-kondiitri koolituse eesmärk on võimaldada õppijal omandada teadmised, vilumused, oskused ja hoiakud, et valmistada kvaliteetseid pagar- kondiitritooteid lähtudes toidu, hügieeni ja tööohutuse nõuetest.
Toimumise aeg_x: 16.11.2020 - 17.02.2021
Registreerimine avatud 12.10.2020
Läbiviimise keel eesti keel
Maht: 120 akad. tundi
  • Auditoorne: 30 akad. tundi
  • Praktiline: 90 akad. tundi
Osalejate arv: 8 kuni 16 osalejat Grupp on täis
Hind osalejale: 720 €
Osalemise tingimused ja hinnainfo:
Hind 720€. Maksmine toimub arve alusel, mis saadetakse e- mailile. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalus on tasuda ka kolmes osas.
Koolitajad:
  • Pille Pajula (Tallinna Teeninduskool)
  • Kaspar Kütt (Tallinna Teeninduskool)
  • Heikki Eskusson (Tallinna Teeninduskool)
  • Marika Sinkkonen (Tallinna Teeninduskool)
Korraldav asutus: Tallinna Teeninduskool
Projektijuht: Moonika Aedmaa, Moonika.Aedmaa@teeninduskool.ee
Pagar-kondiitri õhtune baaskoolitus
Toimumise koht
Toimumise koht: Tallinna Teeninduskool
Aadress: Majaka tn 2 , Lasnamäe linnaosa, 11412 , Harju maakond , Eesti
Lisainfo: Koolitus toimub perioodil 16. november- 17. veebruar Tallinna Teeninduskoolis, aadressil Majaka 2, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 16.30- 19.30 või 21.00 olenevalt sellest, kas tegemist on praktilise või teoreetilise õppepäevaga.
14. detsember- 6. jaanuar koolitust ei toimu.
Kirjeldus
Õpiväljundid:

Kursuse läbinu:

• valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest

• korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast

• analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes

• väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust


Sihtgrupid: Kursus on mõeldud neile, kes soovivad omandada pagar-kondiitri eriala algteadmisi või täiendada olemasolevaid teadmisi pagar-kondiitri valdkonnas.
Sisukirjeldus:

Õppe sisu:

Auditoorne töö (30 tundi):

  • toiduhügieen, tööohutus ning pagar-kondiitri töös kasutatavad seadmed
  • tooraineõpetus
  • kalkulatsioon
  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Praktiline töö (90 tundi)

  • lihtpagaritoodete valmistamine
  • kihitamata tooted (rullid, kuklid, pirukad, täidised jm)
  • pärmi-, pärmileht- ja lehttainas
  • liiva- ja muretainas
  • võibiskviit- ja keedutainas
  • biskviittainas
  • tordid ja  nende kaunistamine
  • šokolaadi tempereerimine ning töö šokolaadiga
  • kaunistused (martsipan, glasuur, suhkrupasta)

Tasumine toimub arve alusel. 100 € tuleb maksta kohe peale registreerumist, mis garanteerib Teile koha kursusel. Võimalik on tasuda ka kolmes osas.


Õppevorm: auditoorne
Õppekeskkonna kirjeldus: Õppetöö toimub kaasaegses renoveeritud Majaka 2 asuvas Tallinna Teeninduskooli õppehoones. Teooriatunnid toimuvad moodsa tehnikaga (projektor, videoaparatuur) varustatud õppeklassides. Praktilised tunnid toimuvad pagar- kondiitri õppeköökides ning degusteerimisklassis.
Hindamisviisid: Hindamismeetod: mitteeristavalt hinnatav (arvestatud/ mittearvustatud) praktiline eksam. Hinnatakse 10 palli süsteemis ning eksam on sooritatud positiivselt, kui õppija saab eksamil vähemalt 6 punkti.

Hindamiskriteeriumid: õppija valmistab pagar- kondiitri toote vastavalt tehnoloogilisele kaardile, arvestades hügieeni ja tööohutuse nõudeid.
Osalemise eeldus: Eesti keele oskus B1 tasemel.
Lõpetamise tingimused:

Õpingute lõpetamise eeldus on kontakttundides osalemine vähemalt 70% ulatuses ja praktilise eksami sooritamine. Kursuse lõpetanule väljastatakse tunnistus.

Dokumendi tüüp: Tunnistus
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus koolitajal: Kaspar Kütt - õppinud pagaritööd Saksamaal Adolph- Kolping Berufskolleg’is, töötanud pagarina 26 aastat;
Heikki Eskusson - Tallinna Teeninduskooli hügieeniõpetaja; lõpeatnud Tallinna ülikooli tehnikaõpetaja magistrantuuri;
Marika Sinkkonen- Tordikooli asutaja ja koolitaja, tulihingeline tordimeister ja kondiiter. Raamatu "Torditeadus" ja makrooni- ja ekleeriraamatu "Minu prantsuse kullakesed" autor. Täiendanud end kondiitrialastel koolitustel nii Eestis, kui ka Inglismaal, Poolas ja Venemaal.

Registreeri ootenimekirja

Tagasi kalendrisse