Eritoitumine ja eritoidu valmistamine (tasuta)

Üldinfo:
Kokkuvõttev lühikirjeldus Viimastel aastatel on suurenenud eritoitu vajavate klientide hulk toitlustusasutustes. Toitlustustöötajatel on puudulikud teadmised, kuidas koostada erinevaid menüüsid, arvestades mitmesuguste erinevate dieetidega.
Toimumise aeg: 19.10.2020 - 02.11.2020
Registreerimine avatud 15.09.2020
Läbiviimise keel eesti keel
Maht: 26 akad. tundi
  • Auditoorne: 8 akad. tundi
  • Praktiline: 18 akad. tundi
Osalejate arv: 6 kuni 20 osalejat Grupp on täis
Hind osalejale: tasuta
Osalemise tingimused ja hinnainfo:

Kursuse toimumist finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine".

Kursus on osalejale TASUTA.

Koolitajad:
  • Pirje Pärimets (Tallinna Teeninduskool)
    Tallinna Teeninduskooli kokkade kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja, omab kokk tase 4 kutset, lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika eriala.
Korraldav asutus: Tallinna Teeninduskool
Projektijuht: Moonika Aedmaa, Moonika.Aedmaa@teeninduskool.ee
Toimumise koht
Toimumise koht: Tallinna Teeninduskool
Aadress: Majaka tn 2 , Lasnamäe linnaosa, 11412 , Harju maakond , Eesti
Lisainfo: Koolitus toimub Tallinna Teeninduskoolis:
19. oktoobril, kell 16.00- 19.00;
21. oktoobril, kell 16.00- 19.00;
26. oktoobril, kell 16.00-20.30;
28. oktoobril, kell 16.00-20.30;
2. novembril, kell 16.00-20.30.
Kirjeldus
Õpiväljundid:

Kursuse läbinu:
● teab eritoitumise põhitõdesid
● valmistab toite, arvestates mitmesuguste dieetidega vastavalt toitlustatava asutuse
spetsiifikale
● koostab ja kohandab menüüd laktoosikutele, gluteenikutele, taimetoitlastele
● valmistab dieettoite arvestades toitude valmistamisel enimlevinutmate toidutalumatustega (nt. laktoositalumatus, gluteenitalumatus, diabeet)
● arvestab menüü koostamisel ning toitude valmistamisel nende sihtgruppide toitumise eripära ning eritoitude valmistamise nõudeid
● valib eritoitumiseks sobivad toorained lähtudes toiduainete koostisest, energeetilisest
väärtusest ning toidupüramiidi põhimõtetest

Sihtgrupid: Koolitusele ootame töötajaid, kes oma igapäevatöös puutuvad kokku eritoitumist vajavate klientidega. Erialase hariduseta täiskasvanud, keskhariduseta täiskasvanud, aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+.

Õppija peab omama põhiharidust.
Sisukirjeldus:

Õppe sisu: 
1. Auditoorse töö teemad:
● tsöliaakia ning laktoositalumatus - toiduainete tundmine ning erinevad toidud
tsöliaakiahaigetele 4 tundi
● diabeetikute toitlustamine- diabeedi olemus, tervislik toiduvalik, GI-dieet, toiduainete tundmine ning erineva toiduainete tähtsus diabeetikutel 4 tundi
2. Praktilise töö lühikirjeldus
● gluteenivaba toidu valmistamine 6 tundi 
● laktoosi mittetalujatele ja diabeetikutele sobiva toidu valmistamine 6 tundi 
● taimetoitlastele täisväärtusliku toidu valmistamine 6 tundi 

Nõuded hindamisel:
Meetod Kriteerium
Õppevorm: auditoorne
Õppekeskkonna kirjeldus: Koolitus toimub Tallinna Teeninduskoolis aadressil Majaka 2, kus asuvad õppeklassid ja õppeköögid teoreetiliste ja praktiliste õppuste läbiviimiseks.
Osalemise eeldus: Õppija peab omama põhiharidust.
Lõpetamise tingimused:

Osalemine on kohustuslik vähemalt 70% kontakttundidest. Hinnatakse praktiliste tööde sooritamise taset.

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Õpisündmus viiakse läbi Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi toel
ESF logo

Registreeri ootenimekirja

Tagasi kalendrisse